19 juli 2024 Laurent Bruggeman

Marketingstrategieën voor het verhuren van garageboxen

marketingstrategie voor garageverhuur

Een garagebox of parkeerplaats verhuren kan zorgen voor een gestage stroom van inkomsten. 

Dat klinkt allemaal goed, maar hoe bereik je potentiële huurders voor jouw garagebox of parkeerplaats?

Hier lees je de beste marketingstrategieën om je leegstaande parkeerplek zo snel en winstgevend mogelijk te verhuren. 

Als je denkt dat marketing altijd geld moet kosten, zal je verrast zijn hoe makkelijk je zelf aan de slag kunt met de marketing voor jouw parkeerplek.

Voor wie is het interessant? 

Een ongebruikte garagebox of parkeerplaats kan meer zijn dan een vergeten hoekje. Het verhuren van je garagebox of parkeerplaats is een slimme zet voor verschillende mensen. Hieronder enkele voorbeelden:

Eigenaars van ongebruikte garageboxen of parkeerplaatsen

Veel huiseigenaren hebben extra ruimte die gewoon ongebruikt blijft.

De garagebox die al jaren vol staat met oude meubels en rommel, of de lege parkeerplaats die alleen maar bezet wordt door vallende bladeren. 

Hier kan je eenvoudig een stabiel inkomstenbron van maken door deze onbenutte ruimte te verhuren.

Mensen die extra inkomen willen genereren

Voor veel mensen is het verhuren van een garagebox of parkeerplaats een uitstekende manier om hun financiële situatie te verbeteren. 

Of je nu spaart voor een vakantie, je pensioen aanvult, of gewoon wat extra geld wilt hebben voor onverwachte uitgaven, het verhuren van je ruimte kan een eenvoudige en efficiënte oplossing zijn.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoef je niet altijd een volledig appartement of woning ter beschikking te hebben om extra inkomsten te genereren zoals bij Airbnb

Parkeerplaatsen en garageboxen worden vaak over het hoofd gezien, maar ook hier zijn veel mogelijkheden, zonder dat er iemand bij jou in huis hoeft te verblijven. 

Waarom marketing gebruiken voor het verhuren van je garagebox of parkeerplaats? 

Je hebt een ongebruikte garagebox of parkeerplaats en je bent klaar om deze te verhuren. Dan kan je meteen aan de slag met verhuren. Maar waarom zou je nu tijd en moeite in marketing steken?

Het antwoord is simpel: effectieve marketing helpt je snel en succesvol een geschikte huurder te vinden. Zonder marketing kan je ruimte maandenlang leeg blijven staan, wat zowel frustrerend als kostbaar kan zijn. 

Met de juiste strategieën vergroot je niet alleen je zichtbaarheid, maar trek je ook de juiste huurders aan die bereid zijn een eerlijke prijs te betalen. Bij marketing denk je misschien automatisch aan adverteren? Maar marketing is meer dan alleen adverteren. Het gaat om het presenteren van je aanbod op een aantrekkelijke en overtuigende manier. 

Verschillende marketingstrategieën om je garagebox of parkeerplaats te verhuren

Er zijn talloze manieren om je parkeerplek onder de aandacht te brengen bij potentiële huurders, van betalende opties tot zelf met enkele klikken simpelweg reclame te maken zonder enige kosten. Hier zijn enkele van de meest effectieve methoden zodat jij vandaag zelf nog aan de slag kan.

Ter plaatse advertentie ophangen

Een van de eenvoudigste en meest directe manieren om je garagebox of parkeerplaats te verhuren, is door ter plaatse advertenties op te hangen. Dit kan zo eenvoudig zijn als een opvallend bord aan je garagebox. 

Als je garagebox weinig passage krijgt, kun je de advertentie aan een zichtbare gevel of raam hangen. Indien dit jouw gevel niet is vraag je hier uiteraard altijd eerst toestemming voor aan de eigenaar of bewoner. Het mooie van deze methode is dat je direct mensen bereikt die in de buurt wonen of regelmatig langskomen, wat vaak de meest potentiële huurders zijn, waardoor dit een zeer effectieve manier is om geschikte huurders te vinden. 

Enkele praktische tips voor het maken en ophangen van jouw advertentie:

  • Vermeld duidelijk wat je aanbiedt, zoals de grootte van de garagebox of parkeerplaats en de huurprijs.
  • Zorg ervoor dat je advertentie goed zichtbaar is en de aandacht trekt van voorbijgangers. Hangt de advertentie buiten? Kijk dan dat deze gelamineerd is en bestand is tegen regen.
  • Vermeld duidelijk je contactgegevens, zodat geïnteresseerden makkelijk met je in contact kunnen komen.

SparkSpot

SparkSpot is een innovatief platform dat je de tools biedt om je garagebox of parkeerplek eenvoudig te beheren en te verhuren. We helpen je niet alleen bij het promoten van je parkeerplaats of garagebox. Maar ook bij het beheren van boekingen en zelfs het bieden van extra diensten zoals laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen. Een platform dat meegroeit met de huidige markt dus.

Zo maak je optimaal gebruik van je ruimte en speel je in op de steeds groter wordende behoefte aan duurzame parkeeroplossingen. 

Het grote voordeel in vergelijking met immo sites is hoe flexibel je kan schakelen. Je kan het zien als de Airbnb voor parking. Door je garageplek op SparkSpot te plaatsen, hou je zelf de touwtjes in handen: Je beslist zelf wanneer je parkeerplaats te huur is en kan heel snel schakelen. 

Immo sites

Een van de meest bekende en effectieve manieren om je garagebox of parkeerplaats te verhuren is via immo sites.

Deze websites zijn speciaal ontworpen om vastgoedaanbiedingen te presenteren aan een breed publiek. Door je ruimte hier te adverteren, vergroot je de kans om snel een huurder te vinden.

Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke beschrijving en goede foto’s toevoegt aan je advertentie. Vermeld ook specifieke details zoals afmetingen, locatie, prijs en eventuele extra voorzieningen. Dit helpt om de interesse van potentiële huurders te wekken en maakt het gemakkelijker om de juiste huurder te vinden.

Ze ontzorgen je van het vinden van een huurder tot het opvolgen van de betalingen en opmaken van de contracten. 

Het nadeel is dat dit niet kosteloos is, er hangt altijd een prijskaartje aan het verhuren via een immo kantoor.

Facebook groep

Social media zijn krachtige tools om je parkeerruimte te promoten, en Facebook groepen kunnen bijzonder nuttig zijn.

Er zijn talloze groepen gericht op lokale gemeenschappen, verhuur en vastgoed, waar je je garagebox of parkeerplaats kunt adverteren.

Enkele praktische tips om zelf te adverteren in Facebook groepen:

  • Zoek naar lokale gemeenschapsgroepen of groepen die specifiek gericht zijn op vastgoed en verhuur.
  • Maak je post visueel aantrekkelijk met foto’s en een duidelijke beschrijving van je ruimte. 
  • Controleer altijd eerst wat de regels zijn voordat je een post publiceert in de Facebook groep, zodat je niet riskeert dat deze geweigerd wordt. In sommige groepen mag je geen reclame maken, terwijl het in andere perfect toegestaan is onder bepaalde voorwaarden. Dit kan onder andere het vermelden van de prijs of het exacte adres zijn. 
  • Reageer snel op vragen en opmerkingen van geïnteresseerden om hun interesse vast te houden.

Eigen website

Het opzetten van een eigen website voor het verhuren van je garagebox of parkeerplaats kan een zeer effectieve marketingstrategie zijn, maar weet dat dit een iets intensievere marketingstrategie is. 

Een professionele website geeft je controle over hoe je je ruimte presenteert en biedt een centraal punt voor geïnteresseerden om meer informatie te vinden en contact met je op te nemen.

Wanneer je zelf maar één parkeerplek verhuurt, kan deze methode al snel iets te intensief zijn. Het maken van een volledige website en ervoor zorgen dat deze goed op Google rankt is niet zonder enige inspanning of kosten.  

Lokale winkels

Een vaak over het hoofd geziene, maar zeer effectieve manier om je garagebox of parkeerplaats te verhuren, is door samen te werken met lokale winkels.

Plaats advertenties op de prikborden van supermarkten, buurtwinkels en andere drukbezochte plekken in jouw omgeving. 

Dit vergroot de zichtbaarheid van je aanbod bij mensen die in de buurt wonen en werken.

Online marktplaatsen

Online marktplaatsen zoals Marktplaats en Tweedehands zijn uitstekende platforms om je garagebox of parkeerplaats te adverteren. 

Deze websites trekken een breed publiek aan en bieden veel mogelijkheden om je advertentie te publiceren.

Om op te vallen tussen de vele advertenties, is het belangrijk om een aantrekkelijke en gedetailleerde beschrijving te geven van je garagebox of parkeerplaats. 

Gebruik duidelijke foto’s en benadruk unieke voordelen zoals een beveiligde omgeving of nabijheid van openbaar vervoer.

Netwerkmarketing

Maak gebruik van je persoonlijke en professionele netwerk om je garagebox of parkeerplaats te verhuren. 

Laat vrienden, familie en collega’s weten dat je ruimte beschikbaar is. Mond-tot-mondreclame kan zeer effectief zijn, vooral omdat mensen in je netwerk je al kennen en vertrouwen.

Conclusie

Het verhuren van je garagebox of parkeerplaats biedt een uitstekende kans om ongebruikte ruimte om te zetten in een waardevolle inkomstenbron. Met de juiste marketingstrategieën kun je snel en effectief de juiste huurders aantrekken. Kies de methode die het best bij jouw unieke situatie past. Dit hangt af van wat je precies aanbiedt, van de ligging tot de concurrentie in de buurt.

Als je weet wat de markt is in de buurt kan je de meest geschikte marketingstrategie vinden om jouw parkeerplek of garagebox te verhuren. Het is gegarandeerd dat een van de bovenstaande strategieën dé perfecte match voor jou is.

Spark-Host
worden?
Samen maken we het beste van je beschikbare parkeermogelijkheden.

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Belgische Kust